sâmbătă, 27 septembrie 2008

Avancronică/ Craiova-Braşov: Lucescu atacă Oltenia (16:30)

Universitatea şi FC Braşov se întâlnesc sâmbătă în partida echipelor care au făcut o figură frumoasă în acest debut de campionat. Cu Răzvan Lucescu la comandă, nou-promovata formaţie de sub Tâmpa a ieşit cu capul sus din toate confruntările de pe prima scenă. Acelaşi lucru se poate spune şi despre puştii Craiovei, specialişti în detronarea primelor clasate în acest an.

Pentru meciul cu braşovenii, „leii” olteni pot conta pe serviciile mijlocaşului stânga Julius Wobay, refăcut după o accidentare la umăr. Fotbalistul african este apt sută la sută, el antrenându-se normal de zece zile după ce a suferit o fractură de claviculă.

Ultimul duel dintre cele două formaţii a avut loc pe 4 mai 2005. Stegarii au învins atunci, chiar pe stadionul „Ion Oblemenco”, cu scorul de 3-1, dar finalul acelui sezon a însemnat retrogradarea ambelor grupări. Universitatea a revenit după numai un sezon, în timp ce braşovenii au stat trei sezoane la matineu până să revină în prima ligă.

Antrenorul oaspeţilor, Răzvan Lucescu, îşi doreşte ca echipa sa să continue seria rezultatelor pozitive şi să se întoarcă măcar cu un punct de la craioveni. „Va fi un meci delicat la Craiova, pentru că este o echipă periculoasă, arţăgoasă şi imprevizibilă. Are jucători talentaţi, de viteză, care încep meciurile foarte tare, fac un presing foarte bun şi surprind. Jucătorii au înţeles că pot câştiga orice joc atunci când sunt pregătiţi să dea totul pe teren. Ei trebuie să fie conştienţi că, fără muncă şi dăruire, niciun meci nu este câştigat dinainte. Va fi un meci tare, aspru, între două echipe care aleargă foarte mult. Oricum, meciurile acestea sunt bune pentru că te poţi verifica foarte bine. Eu respect Craiova, dar îmi place să caştig şi asta vreau să fac şi cu Universitatea. Sper să ne întoarcem acasă cu puncte”, a declarat fostul technician al Rapidului.

Elevii lui Nicolo Napoli ocupă poziţia a 10-a în clasament, cu 13 puncte câştigate în cele opt jocuri pe care le-au disputat. De cealaltă parte, braşovenii se situează pe un onorabil loc şapte, cu 14 puncte acumulate.

Formaţii probabile:

UNIVERSITATEA CRAIOVA:

Bornescu - Dănănae, V. Găman, Mitchell, Rose - Prepeliţă, D. Stoica, Dilevski, Gângioveanu - Baird, Fl. Costea
Antrenor: Nicolo Napoli

FC BRAŞOV:

Stelea - Duarte, Ezequias, N. Constantin, C. Ionescu - C. Munteanu, M. Roman, Paulo Adriano, Oros - Surdu, D. Zaharia
Antrenor: Răzvan Lucescu

Arbitru de centru: Alexandru Tudor

Partida dintre Universitatea şi FC Braşov va avea loc sâmbătă, 27 septembrie, începând cu ora 16:30, şi va fi transmisă de către postul GSP TV.

sursă text: Antena 3/Sport

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu