luni, 16 iunie 2008

EURO 2008/ Turcia-Cehia 3-2/ Ce meci!!!

Aseara s-a disputat, fara indoiala, cea mai spectaculoasa si dramatica partida de la EURO 2008. Pornind cu ideea ca acest meci ar putea fi primul din istoria Campionatului European care ar decide, din grupe, ca o echipa sa mearga mai departe dupa executarea penaltyurilor, cele doua echipe nu au atacat de la inceput, constiente ca egalul le oferea sansa penaltyurilor.

Cehia totusi a fost echipa care a dorit sa termine meciul in timpul regulamentar si sa nu lase loc unei premiere in istoria competitiei. Koller a fost intr-una din zilele sale bune, fiind de neoprit in duelurile aeriene. In minutul 33 a venit si golul, oarecum normal in modul in care a decurs partida pana atunci, cehii fiind timp de o jumatate de ora in permanenta in jumatatea Turciei. Centrare de pe partea dreapta de atac a cehilor, iar Koller loveste cu capul si mingea se duce sub bara. 1-0 si turcii trebuiau sa schimbe registrul tactic.

1-0 la pauza. In minutul 62, Plasil reduce Turcia la tacere, inscriind golul de 2-0. Parea ca totul este decis, iar Cehia urma sa joace cu Croatia in sferturile Europeanului. Numai ca turcii nu aruncasera inca prosopul. Fatih Terim a efectuat toate modificarile, iar Turcia se instala, odata cu trecerea timpului, in jumatatea ceha. Minutul 72, atunci cand Polak a trimis mingea in bara, putea sa ingroape definitiv sperantele celui mai infocat turc, dar turcii nu renunta. Jucatorul descoperit de Hagi, la Galata, Turan Arda, a inscris in minutul 75, iar ultimul sfert de ora se anunta teribil. Turcii atacau, dar haotic. Mingile trimise in careul lui Cech erau ori retinute de portarul lui Chelsea, ori respinse de apararea ceha.

Minutul 87. Turcii mai arunca un balon in careu, oare al catalea?, Cech iese, da senzatia ca va retine balonul fara probleme, dar mingea ii scapa si Nihat o impinge in poarta. Gol. 2-2 si meciul se indreapta spre penaltyuri. Numai ca Nihat nu a fost de acord si a profitat, in minutul 90, de o greseala a apararii cehe, iesita neinspirat la offside, si a trimis imparabil, de la 16 metri, in plasa ghinionistului Cech.

3-2 pentru Turcia. Ce meci!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu