vineri, 21 octombrie 2011

Steaua, pe lista de transplant: CAUTĂ O INIMĂ!

Nu trebuie decât să păşească pe gazon, iar stadionul freamătă. Dă naştere unei multitudini de sentimente în rândul oamenilor care îşi identifică echipa favorită prin numele său. Păşeşte pe iarbă şi salută publicul. Atmosfera se încinge şi mai mult.

 O căldură năucitoare cuprinde un întreg stadion doar atunci când două palme ridicate deasupra capului sunt destinate lor. Sunt pline de mulţumire, de dăruire, de respect, de motivare. Emană spiritul de învingător specific echipei şi înrădăcinează speranţe şi încredere în rândul fiecărui suflet din tribună.


 Începe să-şi facă încălzirea. Toţi se strâng în jurul său. Aplauzele continuă să curgă iar timpul pare a fi cel mai crud duşman. Să treacă odată, să înceapă meciul, să se vadă spectacolul. Toată lumea e cu ochii pe el. A dat naştere unor sentimente intense în rândul unor oameni care îl văd doar la televizor sau de la zeci de metri distanţă, de pe scaunele de plastic ale stadionului.

 Meciul începe. El ţipă, atacă, se apără. Dă indicaţii, se ceartă. Cu arbitrul, adversarii sau colegii care încă nu au intrat încă în febra meciului. Asta e diferenţa şi de aceea suporterii împart echipa în el şi ceilalţi. Impune respect, tinerii se strâng in jurul lui şi tot timpul are ce-i învăţa pe colegii săi.

 Este un exemplu pentru cei de lângă el, iar asta se vede de fiecare dată. Ştie ce înseamnă echipa sa în fotbalul mare, îi cunoaşte tradiţia şi îl motivează istoria. Face tot ce poate, nu se fereşte de intrările criminale ale adversarilor şi chiar şi atunci când este accidentat stă pe bancă şi îşi încurajează echipa.

 E stâlpul echipei! E spiritul ei şi se identifică prin fiecare gest şi prin fiecare atitudine cu echipa al cărei căpitan este. Sau, din păcate, a fost.

 V-aţi dat seama despre cine e vorba, nu-i aşa? Este vorba despre ce lipseşte Stelei în acest moment. Liderul, căpitanul, FOTBALISTUL! De mercenari şi jucători de fotbal pentru bani ne-am săturat! Orice echipă are nevoie de acel jucător în jurul căruia să se construiască echipa. Steaua pe cine are? Spuneţi-mi voi, că poate sunt eu prea subiectivă, care este acel jucător la Steaua? Niciunul, vă spun eu. Rădoi e la arabi, iar Dică, Neaga, Petre Marin sau Ghionea se chinuie la echipe mici, când ar fi putut fi stâlpii unei echipe atât de mari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu