miercuri, 16 februarie 2011

UCL/ Cum poate Arsenal s-o bată pe Barcelona

UPDATE: Arsenal-Barcelona 2-1 // Am avut dreptate, numai că doar în repriza a doua repriză, atunci când Wenger a ordonat contraatacurile şi a strâns jocul la centru. Plus că mi-a ieşit şi pontul de peste 2,5 goluri :)

Ţinând cont că prima manşă se va juca în Anglia, elevii lui Guardiola vor dori neapărat să marcheze cel puţin o dată în poarta tunarilor. Şi de aici vor începe problemele pe care Arsene Wenger va trebui să le rezolve. În primul rând, concepţia tuturor ar fi aceea că în faţa Barcelonei ar trebui să te aperi. Vezi exemplul lui Inter. Numai că lumea uită că Inter a câştigat cu 3-1 în faţa propriilor suporteri. Să înscrii de trei ori în poarta Barcelonei necesită o anumită pregătire tactică şi, bineînţeles, calitate din partea jucătorilor.

Aşadar, pentru a avea o şansă de calificare, Arsenal trebuie să înscrie de cel puţin două ori. Un orice alt rezultat va fi cu totul prost pentru echipa engleză. Totuşi, veţi spune că ar exista posibilitatea unei victorii a puştilor lui Wenger cu 1-0. Ar fi practic un 0-0, dar care ar enerva teribil forţa catalană de pe Camp Nou. Arsenal suferă în apărare, practic niciodată nu au stat prea bine la acest capitol, iar acest lucru îl ştie şi Guardiola. Pentru a ascunde acest minus, tunarii vor trebui să aducă mai mulţi oameni în defensivă, numai că acest lucru au făcut-o mai toate echipele care au jucat contra lui Messi şi compania, iar Barca distruge tot ce prinde.

Să luăm exemplul din El Clasico. Barcelona-Real 5-0. Mourinho le-a dat mingea catalanilor şi şi-a baricadat echipa în faţa careului lui Casillas. Efect? Umilinţă totală. Sunt convins că Wenger nu va repeta această greşeală şi le va cere elevilor săi singurele lucruri cu care aceştia o pot bate pe Barcelona: agresivitate, pressing, marcaj, aglomerare în zona centrală, contraatac!

Sugestie: Messi şi Villa nu sunt niciodată periculoşi în cazul în care le dai spaţiu în margine. Ei te taxează de fiecare dată când le facilitezi intrarea din bandă în centru. Tocmai de aceea, Arsenal ar trebui să se strângă în centru şi să lase deliberat spaţii în benzi, de acolo de unde spaniolii nu pot face mare lucru. De reţinut că Barcelona înscrie rareori din centrări.

Certitudine: Barcelona va fi echipa care va controla jocul, care va avea posesia, care va puncta la impresia artistică!

PRONOSTIC FdZ: Mai mult de 2,5 goluri

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu