sâmbătă, 7 iunie 2008

Cronica/ Doar 3 puncte

Pornind ca favoriti in acest meci, cehii nu au aratat prea mult in prima partida a competitiei. Asezati bine in defensiva, dar fara consistenta in ofensiva, jucatorii cehi au fost destul de rezervati in primele 45 de minute ale intalnirii. De partea cealalta, fortati de statul de gazde, elvetienii nu au refuzat jocu, reusind in deseori sa fie peste cehi.

Fara ocazii mari de gol, prima partida a Europeanului argumenta spusele specialistilor care afirmau ca turneul final va fi unul cu goluri putine si cu meciuri tacticizate.

Fanii prezenti in tribune, la fel ca si milioanele de telespectatori din fata micilor ecrane, au asteptat ca repriza a doua sa aiba mai multe faze spectaculoase. Intorsi de la cabine, jucatorii ambelor formatii nu au schimbat deloc partitura, iar prima ocazie serioasa a sosit in minutul 60, atunci cand centrarea trimisa in careul elvetienilor de catre Jankulovsky a fost deviata putin pe langa poarta.

Finalul de meci a fost unul mai palpitant, alternandu-se oprtunitatile de gol de-o parte si de alta. In minutul 71 Cehia a deschis scorul. Inlocuitorul lui Jan Koller din atacul ceh, Svěrkoš, a profitat de o iesire gresita la offside a aparatorilor elvetieni si a marcat primul gol al Campionatului European. Elvetia putea egala in minutul 78, dar transversala l-a salvat pe Cech si scorul a ramas 1-0 pana la final.

Asadar, victoria a fost tot ce i-a interesat pe cehi, care si-au luat un avantaj in lupta pentru calificarea in sferturile competitiei, iar elvetienii vor trebui sa demonstreze in urmatoarele partide ca meciul cu Cehia a fost unul cu ghinion pentru ei.

Elvetia-Cehia 0-1('71 Svěrkoš)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu