sâmbătă, 10 mai 2008

Azi, 10 mai, sarbatorim Ziua Internationala a Astronomiei

" Ziua Internaţională a Astronomiei - 10 mai - va fi sărbătorită, între orele 16.00 - 23.00, în Grădina Cişmigiu, în Parcul Herăstrău şi în Parcul Tineretului din Bucureşti, publicul fiind invitat gratuit la observaţii astronomice. (Mediafax)"
Din pacate se pare ca nu ne vom putea bucura prea tare deoarece, la fel ca si ieri, Bucurestiul a fost invadat de niste deloc prietenosi si cu siguranta va incepe sa si ploua. Speram insa sa se insenineze pana la la 23 si vizitatorii sa poata admira Soarele, Luna sau planetele.

Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" va avea un program special in aceasta noapte, acesta fiind deschis publicului intre orele 21:00 si 05:00 dimineata.

Pana la inserare toate obiectivele vor fi indreptate spre soare, iar odata cu lasarea intunericului acestea se vor indrepta spre Luna.

Organizatorii au tinut sa precizeze ca in cazul in care, din motive meteorologice, vizionarea va fi imposibila, atunci actiunea se va relua maine, 11 mai 2008, in aceleasi locatii, cu incepere de la ora 16:00.

text: Fabrica de Zvonuri
sursa: Mediafax
sursa foto: Mediafax

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu