vineri, 14 octombrie 2011

Legi ciudate în lume - partea I

Într-o zi aşa friguroasă cum este cea de azi, în care dorinţa supremă este să stai în plapuma cu laptopul în braţe sau telecomanda în mână, am hotărât să vă destind puţin. Astfel, am să încep un serial despre cele mai ciudate legi din întreaga lume. Şi, credeţi-mă, vă veţi minuna când veţi afla câtă absurditate poate exista pe Glob.

Aşadar, iată primele 10 legi ciudate din serialul nostru:

1. În anul 1935, guvernul României din acele timpuri a introdus o lege prin care personajul de desene animate, Mickey Mouse a fost interzis pe motiv că era atât de urât desenat încât speria copiii mici.

2. În Marea Britanie, legea permite oricărei femei gravide să urineze oriunde doreşte, inclusiv în cascheta unui poliţist, fără să poată fi trasă la raspundere.

 3. În oraşul Alexandria din statul american Minneapolis, există o hotărâre legală care-i interzice oricărui bărbat căruia-i miroase gura a peşte, să aibă vreun contact sexual cu o femeie.

4. În statul Carolina de Nord este interzis de lege să înjuri în prezenţa... morţilor.

5. În statul american Iowa, dacă un bărbat sărută o femeie mai mult de 5 minute neîntrerupte, fapta se consideră infracţiune, iar bărbatul pătimaş riscă închisoarea.

6. În Bangladesh, chiulitul de la şcoală este interzis de lege. Orice elev prins în afara orelor de curs, ajunge la inchisoare.

7. Este contrar legii pentru orice cetăţean britanic să moară în interiorul Palatului Parlamentului din Londra.

8. În statul american Oklahoma, orice persoană care se strâmbă în mod voit la un câine, ajunge la inchisoare sub învinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.

9. În Liban, bărbaţilor le este permis să întreţină acte sexuale cu animalele de sex feminin. Dacă, în schimb, un bărbat este surprins în timpul unui act sexual cu un animal de sex masculin, este pedepsit cu moartea fără niciun fel de proces.

 10. În Indonezia, legea pedepseşte masturbarea efectuată, fie de bărbaţi, fie de femei, cu moartea prin decapitare.

Cu siguranţă că v-aţi minunat şi, în acelaşi timp, v-aţi distrat. Eu, personal, mă gândeam cum ar fi fost dacă legile de mai sus s-ar fi aplicat în totalitate şi în România.

Chiar aşa. Cum credeţi că ar fi fost?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu