duminică, 28 septembrie 2008

Liga 1/ Vaslui-Urziceni 0-2: Şi-au revenit (Video)

În aşteptarea marilor dueluri europene de la mijlocul săptămânii viitoare, FC Vaslui şi Unirea Urziceni s-au confruntat în meciul dintre surprizele plăcute ale confruntărilor din Cupa UEFA. Din păcate, niciuna dintre echipe nu a arătat ca o trupă europeană, singurele momente de fotbal adevărat fiind cele din finalul disputei, care au salvat astfel impresia generală lăsată de cele două formaţii.

Kuciak i-a ţinut pe vasluieni în meci prin intervenţiile sale din prima repriză, rând pe rând, Mara sau Bilaşco făcând cunoştinţă cu valoarea portarului moldovenilor. Ialomiţenii nu au stat mult pe gânduri şi au început să alerge după recuperarea punctelor pierdute etapa trecută încă din start. Onofraş, blocat de Andronic, şi Mara au ratat primele şanse ale oaspeţilor, care nu au mai iertat în minutul 13, centrarea de manual a lui Epaminonda fiind transformată în gol de lovitura de cap a lui Bilaşco. Echipa lui Hizo dă primele semne de viaţă abia în minutul 25, şutul lui Ghencev de la 30 de metri fiind prins în doi timpi de Arlauskis. Autorul golului Unirii îl evidenţiază din nou pe Kuciak (29), iar Burdujan ratează cea mai mare ocazie a gazdelor în finalul reprizei, dar lituanuianul din poarta vizitatorilor respinge în corner şutul ex-rapidistului. Final al primei părţi cu Viorel Hizo în pragul unei crize de nervi.

Vasluiul este ceva mai vioi în debutul mitanului secund, dar nu şi suficient de percutant, Ghencev, Ljubinkovici sau Burdujan neameninţând cu adevărat poarta lui Arlauskis. Echipa lui Dan Petrescu închide bine spaţiile, nervii gazdelor sunt întinşi la maxim, durităţile se înmulţesc, iar jocul trenează. Cu greu ceea ce oferă cele două reprezentante ale României în UEFA poate fi numit fotbal. Ljubinkovici dă semnalul deşteptării, dar şutul sârbului din marginea careului este deturnat de sub bară de goalkeeperul ialomiţenilor. Burdujan are şi el şansa egalării în minutul 80, dar lovitura sa de cap trece pe lângă, iar N'Doye îl ia la ţintă pe Arlauskis. Când toată lumea se gândea că Vasluiul se va arunca cu ultimele resurse asupra Unirii, Bilaşco are o şansă rarisimă de a închide meciul, dar din nou Kuciak face minuni. Arbitrul ţine să participe şi el la spectacol şi refuză un penalty clar ca lumina zilei oaspeţilor. Însă Onofraş înlătură orice dubiu în legătură cu câştigătoarea meciului, finalizând un contraatac şcoală. Vasluiul ajunge la a treia înfrângere consecutivă, iar Unirea recuperează punctele pierdute acasă cu Craiova.

0-1, gol Bilaşco


0-2, gol Onofraş


După această victorie, elevii lui Dan Petrescu urcă pe poziţia a doua a Ligii 1, înaintea Stelei, cu 21 de puncte acumulate în cele nouă etape disputate până în prezent. Vasluienii se află pe locul şapte, cel puţin până la meciul Rapidului, cu 15 puncte obţinute.

sursă text: Antena3/Sport

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu