marți, 10 iunie 2008

EURO 2008/ Grecia-Suedia 0-2

GRUPA D - Grecia-Suedia 0-2 ('66 Ibrahimovic, '72 Hansson)

Campiaoana Europeana in 2004, Grecia nu a izbutit sa porneasca cu dreptul la EURO 2008. Desi au plecat cu sansa a doua in aceasta partida, grecii nu s-au dat usor la o parte din fata suedezilor, practicand acelasi joc deloc placut ochiului cu care au castigat si in 2004.

Ocaziile de joc au intarziat sa apara, meciul neputand fi comparat cu intalnirea dintre Spania si Rusia din aceeasi grupa, meci incheiat cu scorul de 4-1 in favoarea spaniolilor.

Charisteas a luat cel mai rapid cartonas galben al Europeanului. Se intampla in primele secunde de joc, cand din prea multa dorinta de a recupera balonul, a nimerit doar picioarele unui suedez. Prima faza periculoasa l-a avut in prim-plan pe acelasi Charisteas, care a sutat puternic, dar fara rezultat.

Prima faza de poarta a suedezilor a avut loc in minutul 33 atunci cand Ibrahimovic si-a facut simtita prezenta cu o lovitura inselatoare de cap, cazuta pe plasa portii veteranului Nikopolidis.

Karagounis a dat cu piciorul unei bune ocazii pentru greci, atunci cand in loc sa-i paseze lui Katsouranis a preferat sa traga de doua ori, in aceeasi faza, neobtinand nimic notabil.

Ibrahimovic a deschis scorul in minutul 66 cu o superba executie care ii da sperante la participarea in topul celor mai frumoase goluri ale turneului final. Cazuti, grecii nu au putut sa raspunda iuresului suedez si au mai incasat un gol. Dupa ce in prima faza Nikopolidis a reusit sa respinga, mingea a fost inaltata spre poarta grecilor, iar profitand de o grava neintelegere, Hansson a impins balonul in poarta.

2-0 si fotbalul ne demonstreaza ca ulciorul nu merge de multe ori la apa, Grecia pierzand desi a evoluat la fel ca la Europeanul din 2004.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu