miercuri, 14 mai 2008

Special / Vrei sa faci film? Vino la Cinetin!

CineTin a luat nastere in urma colaborarii cu Biblioteca Metropolitana Bucuresti. Prima proiectie a avut loc in data de 03.03.2008, iar filmele proiectate au fost cateva scurt metraje realizate de tineri cinefili, studenti ai UNATC. Discutiile sunt intretinute de regizorul Mihnea Columbeanu, implicat in foarte multe actiuni ale tinerilor.

(click pe poza pentru dimensiunile initiale)


Cum s-a intamplat?

Tudor Alecu ( preluat din interviul difuzat de TVR CULTURAL ):
“Acum trei ani, cand m-am apucat de film, aveam planuri mari in cap, insa le-am lasat deoparte constient de faptul ca nu aveam sa le realizez asa de repede. Asa ca am inceput sa invat sa scriu scenarii si apoi sa le filmez. Astfel, scurt metraje ca “Testament” sau “Greseli” au fost cele care mi-au deschis ochii spre lumea filmului. In agusut 2007, am creat echipa, impreuna cu Alexandru Capatoiu, in speranta ca toti vom invata, unul de la altul, modul in care se lucreaza la un proiect de film, cum se scrie un scenariu, cum se lucreaza cu echipa. Eu consider ca punctul asta a fost atins cu succes. Acest lucru il confirma faptul ca in februarie, 2008, regizorul Mihnea Columbeanu a intrat in echipa cu scopul de a ne preda si invata regie de film. „

Echipa Cinetin se imparte in doua:

  • „Lectiile de regie” dirijata de regizorul Mihnea Columbeanu si Tudor Alecu
  • „Cineclubul Cinetin” dirijata de regizorul Mihnea Columbeanu si Tudor Alecu

Scopul „Lectiilor de regie”

  • testarea calitatilor native, prin probe de aptitudini;
  • urmarindu-i capacitatea de dialog, de a-si sustine cu argumente opiniile si ideile, si/sau de a asimila instructiunile si informatiile din cadrul cursului;
  • observându-i evolutia, prin cultivarea aptitudinile deja existente.

Scopul Cineclubului

  • -Cineclubul doreste sa promoveze filmul de arta astfel ca, toti acei tineri cinefili interesati de astfel de filme, sa le poata vedea gratis si da, intrarea este libera.
  • -ajutorarea viitorilor absolventi ai scolilor de film in a vedea toate filmele regizorilor aflati pe listele de admitere in facultatile de film.
  • -descoperirea posibilelor talente in intelesurile regizorale, indrumarea acestora spre o scoala de film
  • -descoperirea talentelor ce au un proiect de film si doresc sa creeze un film, oferindu-le suport tehnic, dar si teoretic.

“Eu consider ca educatia cu privire la filmul artistic este primul pas ce trebuie realizat de catre tanarul cinefil care doreste sa intre in domeniul celei de-a 7-a arte.” T. Alecu

Ce se intampla la o sedinta?
In general filmele au cate doua ore sau o ora jumatate, iar intalnirile incep de obicei la ora 16.00, insa daca se fac schimbari cu privire la ora intalnirii, acestea vor fi anuntate pe blog. Inainte de proiectia filmului, regizorul Mihnea Columbeanu face cateva referiri cu privire la film. Dupa vizionare urmeaza discutiile despre film. Aici vedem cine si ce a descoperit cu privire la film. Tinerii incearca sa raspunda la intrebarile domnului Mihnea Columbeanu, apoi acesta completeaza raspunsurile, daca este nevoie.

Cu ce vedem filmele?
Aparatura din dotare este de ultima ora. Sala de vizionare dispune de aer conditionat, izolare totala fata de lumina exterioara, scaune cu masuta plianta, web cam, DVD-player, laptop, TV si boxe.

Cine suntem?
Tudor Alecu
– coordonator proiect
(tel. 0728 025 496, e-mail: films_4_all@yahoo.com )
Mihnea Columbeanu
– moderator discutii

Alexandru Capatoiu
– asistent proiect

Nicolae Berbece
– responsabil tehnic
Ion Zavastin – consilier imagine ( tel. 0742 809 837, e-mail: iozava2000@yahoo.com )


Unde are loc actiunea
Sediul central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti (str. Tache Ionescu nr. 4,
sector1,Bucuresti – zona Piata Amzei).

IMPORTANT! Urmatoarea vizionare:

Data:
19.05
Ora: 16.00
Film: "Blowup"
Regia: Michelangelo Antonioni

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu