miercuri, 16 ianuarie 2008

Ultimul etaj

Scriu aceste randuri cu gandul la toate persoanele care locuiesc la ultimul etaj al blocului.

Sa stai la ultimul etaj al blocului este intr-adevar o combinatie intre ghinion si noroc. In randurile urmatoare voi insira cateva din problemele dar si din atuurile statului la ultimul etaj.

Obosit de la servici, cu gandul de a ajunge cat mai repede la tine acasa, ajungi la tine la blocul de 10 etaje in care tu locuiesti si privesti cum pe usa liftului scrie "DEFECT" . Nervii te cuprind, uiti ca esti o persoana calma din fire, adresezi cateva cuvinte "defecte" si urci usurel pe scari, bombanind la fiecare treapta pana la etajul 10, cate-un cuvant "defect" pentru responsabilii cu liftul.

Nu vi se intampla niciodata, ca atunci cand credeti ca un dus fierbinte ar rezolva toate problemele dumneavoastra, sa nu ajunga apa calda pana la ultimul etaj ? Daca nu, sunteti norocosi. Daca da, traiti in Romania, sunteti normali.

Este acea vorba cum ca postasul nu suna niciodata de doua ori la usa. Insa, in cazul in care locuiesti la ultimul etaj, o sa scoti o noua maxima : "Postasul nu urca niciodata pana la zece, dar sa mai apuce sa sune" . Asa vei fi nevoit mereu sa-ti ridici toate scrisorasele si felicitarile de la posta.

Partea buna a locuitului la ultimul etaj este linistea. Ai parte de liniste cat cuprinde. Nimeni nu-ti poate bate-n cap nici daca ar vrea, pentru ca e imposibil. Sau nu, nu este imposibil. Ganditi-va : este vara, caldura mare (canicula de-a binelea) si ai parte de vecini si vecine care nu au timp de Marea Neagra sau de strand, sau n-au bani, si prefera sa se urce pe bloc si sa se bronzeze. Isi mai iau cu ele si un casetofon, pentru ca bronzul fara muzica e vax si uite asa nu te mai poti considera norocos. Dar asta se intampla mai rar, doar vara, deci nu putem trece la ghinion, ci putem consemna prima bila alba a statului la ultimul etaj.

Te poti considera fericit pentru ca nimeni nu poate sa te bata la viteza pe care gunoiul o prinde de la etajul zece pana la parter.

Poti fi mandru de etajul tau, cu numar de "Rege", pentru ca, in caz ca nu stii pe unde sa eviti aglomeratia, ca un adevarat GPS veritabil, observi aglomeratia si lucrarile luand-o pe stradutele nevazute si nestiute de cei de la etajele de mai jos.

In cazul in care stai pe langa vreun stadion si mai ai si norocul sa ai balconul cu fata la acesta, esti scos. Vezi toate meciurile de acolo, putand privi si reluarile din aceeasi pozitie, stand lejer pe scaunul tau nenumerotat si nescuipat de semintelele altora.

Acestea fiind spuse, va las pe dumneavoastra sa decideti unde doriti sa va cumparati o camera.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu