duminică, 13 ianuarie 2008

Portret de Stea

Echipa a armatei in trecut, sustinuta de fiul presedintelui, Steaua Bucuresti a ajuns astazi pe mainile unui fost oier din Pipera, Gigi Becali. De la Voinescu la Zapata, de la Satmareanu la Emeghara, de la Bumbescu la Goian, de la Balint la Dica, de la Hagi la...(de necomparat), Steaua a adunat in timp cei mai multi sustinatori din Romania. Fazele spectacol, calificarile in Europa, castigarea Cupei Campionilor + finala pierduta de Cupa a Campionilor din 1989, semifinala ce Cupa Uefa, toate acestea au facut ca oamenii sa se apropie din ce in ce mai mult de Steaua si de fotbalul sau spectacol. Trecutul imi da dreptate, prezentul ma contrazice. O echipa nu poate trai mult din trecut. Nici Steaua nu poate.

Jocul din ultima perioada si cu atat mai mult atmosfera neprielnica performantei de la club au impiedicat transferurile jucatorilor de marca in Ghencea. Plecarea lui Hagi a pus si mai mult venin in sangele ros-albastru al suporterilor. Becali nu-i mai poate tine-n frau. Ceva pluteste in aer. Lacatus este antrenor, dar atunci cand el nu va mai fi ? Pe cine sa mai aduca latifundiarul la echipa ? Nimeni nu mai vine deoarece nimeni nu doreste sa intre in colaborari cu persoane instabile. Declaratiile lui Becali variaza de la meci la meci, jucatorii de altfel sunt buni de la meci la meci. Uitati principiul : Faci un meci bun si devii pe viata al Stelei dar la primul meci prost esti la satelit, asta in cazul in care nu te cheama Surdu sau Radoi.

Cand jucatorii din propria pepiniera sunt imprumutati la diverse echipe iar jucatorii de afara pe care-i doresti iti dau "reject" este clar ca exista o problema. Sefii de acolo linistesc fanii : Or sa mai vina jucatori ! De unde ?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu