vineri, 11 ianuarie 2008

Portret de blogger

Intrebarea asta se adreseaza, evident, tuturor bloggerilor. Iar la capitolul adresant se afla pur si simplu cititorii, sau chiar viitorii bloggeri. Pana la urma sa ai un jurnal online si sa-ti faci publice opiniile despre anumite lucruri nu este ceva iesit din comun. Frumusetea in a fi blogger consta in mesajul pe care il transmiti si in discutiile pe care le starnesti. Bloggerul bun se diferentiaza de cel mai putin bun prin ce ? Grea intrebare. Un blogger care se afla sus in top dar care are un text greoi, nu este o solutie pentru gandirea de blogger ok. Ideea de blog bun o dau vizitatorii care isi si lasa comentarii la articolele tale. De ce zic asta, pentru ca pe aceia i-ai atras pe blogul tau, langa tine, ei citindu-ti fiecare post si dialogand cu tine de fiecare data. Poti sa scrii bine si sa nu fii comentat. Se poate si asa. Sa scrii si sa-i lasi cu gura cascata sau fara cuvinte pe vizitatori.

Pana la urma cei de aici din blogosfera, cum le place sa-si spuna, sunt cei care-si citesc unul altuia textele. E bine ? Daca le comenteaza da. Daca nu le comenteaza, tot da. Este ciudat nu ? Sunt mii de bloguri in Romania si in caz de panica de subiecte, ei reusesc sa se atace intre ei. Si isi plimba uite-asa vizitatorii de pe propriile bloguri. Se cheama trafic ? Teoretic, da. Practic, poate doar pe ei sa-i incalzeasca. Nu e bine sa-i bagam pe toti in aceeasi oala, si nici nu facem. Avem parte in Romania si de bloggeri si bloguri care stiu ce vor, stiu ce zic, si isi sustin parerile cu capul sus, neschimbandu-se dupa cum bate vantul. Astea sunt blogurile care isi lasa amprenta, blogurile si bloggerii care se impun si care au ceva de zis in blogosfera, nu-i asa ?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ai folosit la sfarsitul articolului "Nu-i asa?". Din asta inteleg ca vrei sa stimulezi cititorii sa dea comment.Vrei sa iti dau si un clik pe Adsense?

Anonim spunea...

Din asta poti sa intelegi ce vrei. Eu nu vreau sa stimulez pe nimeni sa dea comment. Era doar o forma de adresare a unei intrebari de final. Putea fi si o intrebare retorica, nu-i asa ?

Trimiteți un comentariu