duminică, 14 octombrie 2007

Muzica Romaneasca.. La ZID

Considerata in trecut una din cele mai bune tari in descoperirea de noi talente si voci muzicale, Romania a devenit o tara care se zbate acum sa iasa din anonimat la concursurile de gen ! Nu demult a fost Eurovisionul... Ne-am chinuit nu stiu cate zile sa trimitem o melodie la Eurovision, preselectii dupa preselectii, plagiat dupa plagiat, playback dupa playback... sau au pretentia sa-si zica "De fapt la Preselectia Nationala se canta Live".. si daca DA se canta LIVE cum a putut merge melodia LIUBI,LIUBI a celor de la Todomondo ??? Asta e intrebarea cea mai grea ... CUM? Asta nu ar fi nimic daca nu am mai fi spus ca melodia Dracula, My Love ar fi fost de multe ori mai buna decat Liubi,liubi... dar probabil ca Marius Moga a inceput sa deranjeze (nu ca ii luam apararea). De ce nu a mers Dracula, My Love? Raspuns : "Pentru ca era plagiat" ... OK... Ce melodie a castigat Eurovisionul? Raspuns : "Plagiata" sau "Copiata"... E simplu... In lume putini se mai straduies ca compuna si multi se mai straduiesc sa caute in arhive.

Sa revenim la Romania ca despre ea vorbeam..

Daca ar fi sa luam sa ascultam TOP 10 de la noi ne ia durerea de cap. Nu vorbim de originalitate ci de sound-ul melodiei, pentru ca daca am asculta si versurile ne-am ingrozi.. Nu .. sa nu ma intelegeti gresit! Romania are si tineri cu voci bune si are si piese intr-adevar bune.. Dar din pacate , cum majoritatea decide.. Muzica din Romania este slaba. Atentie vorbim de muzica nu de tipete, ragnete si mai stiu eu ce "efecte".

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pai noi nu prea mai avem muzica de calitate. In afara de folk si vreo doua formatii rock, suntem la pamant. Sa nu uitam ca-n tara asta se asculta manele... No comment.

iLuziiVanduTePeNeT spunea...

La noi in ultimul timp s`a dezvoltat f bine "efectul de turma", daca cineva are succes cu o piesa, atunci toti "imprumuta" melodia respectiva in speranta ca vor avea acelasi success. Sincer muzica romaneasca e aproape la pamant si sunt putini atisti care chiar merita sa fie ascultati. Sa nu mai zicem de manele, care dau dovada clara de incultura, dar pe care toate lumea le asculta ... De ce ?!? .. De ce unora le face placere sa vada cum arunca manelistii cu mii de euro pe jos si pe urma ii calca in picioare ?! .. Ashta nu o sa pot intelege niciodata. Pacat de noi ... pacat de tara ashta ...

Trimiteți un comentariu