marți, 28 august 2007

Profesorii... repetenti !

Zilele trecute am vazut la Stiri anumite reactii ale profesorilor dupa Concursul de Titularizare. Daca nu vedeam titlul stirei, tindeam sa cred ca, domnii si doamnele care ieseau de la examen, sunt persoane certate cu politia si cu televiziunea.. nu mai aveau ce sa-si mai puna pe fata..sacosele, pungile, sepcile erau pregatite de acasa.. stiau ce-i asteapta. Dupa ce treceau de cameramani.. pe care i-au tratat cu... pungile pe cap, se urcau in masinile ce-i asteptau. Acolo.. alt episod, pe care nu puteam sa nu vi-l relatez. Scartaituri de roti, motoare turate... de ziceai ca plecau din fata unei banci (nu scolare) pe care tocmai o jefuisera.
De ce fugeau ??? De ploaia de 2 si 3 revarsata asupra lor. Oficialii de la Ministerul Invatamantului se vaitau de procentul de promovabilitate la examenele de capacitate si bacalaureat... Noi, elevii, suntem foarte ingrijorati de procentul extrem de scazut al dascalilor care au luat concursul...Acesti dascali, care intra nervosi la catedra din cauza faptului ca Prigoana si Bahmuteanu au divortat, care folosesc catalogul ca pe un accesoriu vestimentar, care au pretentia sa fie numiti profesori dar pentru care nota 5 e un tel greu de atins la examene,acesti dascali, sunt aceia care ar trebui sa ne fie un exemplu.. Si intr-adevar sunt un exemplu.. ASA NU !

3 comentarii:

Anonim spunea...

Sa nu generalizam ! In invatamant exista urmatoarea situatie:profesorii titulari nu au dreptul decat la o norma de predare de 18 ore/saptamana. Toate performantele obtinute cu elevii la olimpiade si concursuri scolare, teste nationale si bacalaureat sunt datorate eforturilor profesorilor titulari. Inspectoratele scolare nu dau dreptul titularilor sa desfasoare si ore suplimentare(decat pe ici pe colo), iar acestea revin prof. suplinitori, deci acelora care e suficient sa se prezinte la un concurs de titularizare, oricum nu conteaza nota pt ca oricum ei vor ocupa un loc in invatamant. Sunt facultati care scot profesori pe banda rulanta.Dar nu inteleg de ce inspectoratele scolare vor neaparat sa fie cuprinsi in sistem si acesti profesori picati la concursul de titularizare , care nu fac altceva decat sa strice imaginea scolii romanesti, sa creze impresia ca in invatamant, daca profesorii nu sunt capabili sa ia un 5, atunci ce pretentii sa mai aibe fata de elevi.

Anonim spunea...

Total de acord. Nu am avut intentia de a generaliza. Am tot respectul pentru profesorii in adevaratul sens al cuvantului, pentru adevaratii dascali care impun respect! Vorbeam despre partea aceea de "profesori" care iau 2 si 3 la astfel de examene si care au pretentia sa ii invete pe altii si sa le dea altora note mici cand insasi pentru ei nota 5 este o nota mare !

Anonim spunea...

Pentru ca este o "fabricadezvonuri" unde radeam, dar ne si intristam, tare as fi curios sa aflu cati dintre cei care au luat note sub 5 la concursul de titularizare NU au primit posturi in invatamant in urma repartizarii ce a avut loc zilele acestea!

Trimiteți un comentariu