duminică, 16 octombrie 2011

Legi ciudate în lume - partea a III -a

Serialul nostru continuă şi astăzi, iar în această dimineaţă veţi avea ocazia să vă amuzaţi şi mai mult pe seama legilor ciudate care fac înconjurul lumii.

Aşadar, cu gândul că aţi savurat la maxim primele două părţi, v-o punem la dispoziţie şi pe cea de-a treia.

1. În Cleveland, femeilor le este încă interzisă purtarea pantofilor de lac. Motivul este că bărbaţii ar putea să se uite la pantofi şi să vadă reflecţia lenjeriei intime.

 2. Vizitatorii bisericilor din statul americam Main, pot să uite de orice, dar nu-şi pot uita armele. Acestea sunt indispensabile în casa Domnului. De ce? În caz că, indienii împiedică desfăşurarea slujbei.

 3. În Marea Britanie, amenzile pentru parcare neregulamentară sunt valabile numai dacă poliţistul poartă caschetă atunci când pune hârtia cu amendă pe partea din faţă a automobilului. Dacă arşiţa este insuportabilă, politiştii îsi pot da cascheta jos. Însă, atunci când pun talonul de amendă pe maşină, trebuie să fie echipaţi complet. Aceasta este condiţia pentru legalitatea amenzii.


 4. În septembrie 2000, oraşelul francez Le Lavandu, de pe Riviera Franceză, a interzis cetăţenilor să moară, fără o rezervare prealabilă a unui loc în cimitirul local.

 5. În Australia purtarea pantalonilor rozi duminica, după prânz, este considerată ilegală.

 6. În Finlanda au fost interzise desenele animate cu Donald Duck. Motivul? Acesta nu poartă pantaloni.

 7. În Marea Britanie, duminica, este interzisă vânzarea de morcovi şi ai nevoie de o licenţă pentru a achiziţiona un televizor.

 8. Locuitorii statului Oregon au interzis la îngheţată în fiecare zi de duminică.

 9. În Hawaii, cei care nu au o barcă în proprietate sunt amendaţi.

 10. Un judecator din California, enervat de absenţa juraţilor la procesul pe care îl prezida, a emis un decret prin care interzicea ploii să cadă începând cu ziua de marţi. Urmare? 5 ani de secetă în California.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu