sâmbătă, 8 noiembrie 2008

Încrederea pentru Zapata, mâna lui Dorinel

Antrenorul Stelei, Dorinel Munteanu, pare mai hotărât ca niciodată să-i acorde credit portarului Robinson "Rufay" Zapata, în ciuda faptului că fotbalistul a comis mai multe erori în această ediţie de campionat.

Lăsând la o parte decizia, oarecum normală, luată de Dorinel, şansa acordată lui Zapata pare să fie ultima pe care "Munti" i-o va mai acorda columbianului. De ce? Pentru că la instalarea pe banca Stelei, Dorinel a declarat că le va da tuturor o şansă. Da, veţi spune că aşa spun toţi tehnicieni, dar diferenţa este că Munteanu a şi pus în practică ceea ce a declarat.

L-a titularizat pe Kapetanos într-o partidă extrem de importanta, derbyul cu Dinamo, şi a avut mână bună, l-a introdus pe Tiago în bătălia decisivă cu Lyon şi s-a dovedit a fi din nou inspirat. Ne-a arătat o altă faţă a unor jucători care se bucurau, poate, atunci când prindeau lotul cu Lăcătuş. Kapetanos, cel acuzat că se loveşte mingea ca de colţul mesei, este acum atacantul pe care Dorinel se bazează cel mai mult. Nu, asta nu reiese din faptul că-l titularizează. A şi spus-o clar şi răspicat.

Revenind la Zapata, tehnicianul Stelei a punctat că, deşi portarul a avut evoluţii oscilante în acest sezon, nu se pune problema aducerii unui alt goalkeeper, chiar dacă varianta Tătăruşanu pare mai aproape decât oricând. De ce am spus mai sus că Zapata ar trebui să profite? Pentru că sunt convins că dacă va greşi din nou va lua loc pe banca de rezerve. Pentru că sunt şi mai sigur că, în cazul unei noi gafe care va avea rezultate pe tabela de marcaj, în iarnă se va renunţa la serviciile sale. Corect! Nu aşa se procedează! Sezonul trecut este martor la cele spuse de mine! Calificarea în Liga Campionilor, competiţie în care portarul a greşit ultima dată, i se datorează în mare parte.

Dar în România ce e bun se uită repede, iar lucrurile negative se scot imediat în faţă. Vă mai aduceţi aminte de Carlos? Da, portarula cela cu un look ce atrăgea priviri. A greşit, dar a apărat în meciul când Steaua chiar avea nevoie. A avut intervenţia care a facut-o pe Steaua să simtă gustul Ligii. A greşit apoi cu Lyonul. Ce asemănare. Acelaşi lucru l-a făcut şi Zapata. Vom vedea dacă ambii vor avea aceeaşi soartă. Diferenţa este că pe bancă se află Dorinel, care, nu că l-aş simpatiza prea tare, a adus un alt aer. Nu ştim cât de curat sau cât de poluat, dar cert este că e altul. :) .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu