miercuri, 17 septembrie 2008

Editorial/ Mulţumiţi-i şi lui Andone

... dar nu formal! Recunoscând din start şi meritele lui Trombetta, considerăm că trebuie să ne aducem aminte de antrenorul cu care a luat naştere echipa care a captat acum atenţia tuturor, prin victoria împotriva vice-campioanei Italiei.

Liga secundă, Intertoto, Eventul... iar acum .. Roma

Dominaţia bucureşteană era punctul în care se opreau investitorii din provincie. Ideea că din capitală se dă ora exactă nu le dădea curajul celorlalţi să spere, dar în urmă cu şase ani, la Cluj, se discutau ultimele amănunte ale măreţului plan cu bătaie europeană. Încălzirea a făcut-o, în Intertoto, Dorinel Munteanu. Munca i-a fost continuată de Bergodi, pentru ca apoi şefii clujeni să îl aleagă pe Ioan Andone pentru atacul final. Avioanele cu străini aterizează la Cluj tot mai mult în ultimul timp, dar mentalitatea românească nu ne lasă să credem în ei. „Fălcosul" a crezut şi a continuat să mizeze pe mâna portughezilor sau a sud-americanilor.

Câştigarea campionatului în anul în care echipa de pe primul loc mergea direct în Grupele Ligii era principalul obiectiv al clujenilor. L-au îndeplinit, câştigând pe deasupra şi Cupa României. Planul mergea ca pe roate şi nimic nu anunţa demiterea din funcţie a lui Andone după numai şase etape de campionat. Şoc. Atât la echipă cât şi în rândul celor care credeau că la Cluj oficialii se ghidează după principii europene.

Este instalat Trombetta, iar italianul are misiunea ingrată de a câştiga la Bistriţa şi de a nu se face de râs la Roma. Le-a reuşit pe amândouă, dar meritele pe care le culege acum sunt primite pe spatele fostului tehnician al CFR-ului.

Andone a scris istoria la Cluj, dar Trombetta rămâne singurul antrenor, de la începuturile echipei, care a evoluat în Liga Campionilor şi care a câştigat pe Olimpico. Trist... pentru Andone, dar mândrie pentru omul cu banii de la CFR. A luat din nou decizia corectă şi nu s-a dezis de la obiectivele sale chiar dacă a călcat pe "cadavre". E şi asta o modalitate de a ajunge sus. Numai că englezii de la Manchester United l-au răbdat pe Alex Ferguson ani la rând şi l-au iertat pentru fiecare trofeu ratat. De ce ? Pentru ca mai apoi Ferguson să devină Sir, iar Manchester să devină una dintre cele mai mari grupări din fotbalul mondial.

Mulţumiţi-i şi lui Ando pentru faptul că a avut "ochi" să-i aducă pe Culio, Dubarbier sau Kone. Să-i fiţi recunoscători tot lui pentru faptul că Trică a reînviat din anonimatul bulgar, ajungând acum să paseze în stil de mare campion. Plecaţi-vă în faţa lui Andone pentru tot ce înseamnă echipa CFR, aşa cum şi el v-a mulţumit pentru banii investiţi. Mulţumiţi-i şi lui Andone pentru că acum Totti, Cicinho şi Spaletti au coşmaruri cfr-iste.

Mulţumiţi-i şi lui pentru că acum sunteţi mulţumiţi!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu