vineri, 2 mai 2008

CUPA UEFA / Finala la care nimeni nu se astepta


Desi la inceputul competitiei au fost prezente nume mari ale fotbalului, iata ca finala de anul acesta a Cupei Uefa se va juca intre doua formatii care nu aveau sanse prea mari de a ajunge in fazele superioare ale competitiei, dar sa se mai si bata pentru castigarea acesteia.

Zenit Sankt Petersburg si Glasgow Rangers sunt cele doua echipe care vor evolua cu trofeul pe masa.

In prima semifinala a competitiei s-au intalnit Bayern Munchen si Zenit Sankt Petersburg. Dupa ce a eliminat-o dramatic pe Getafe, Bayern pornea ca favorita in dubla cu Zenit, care, la randul ei, a surclasat-o pe Bayer Leverkusen. In Germania, pe propriul teren, jucatorii lui Bayern nu au reusit mare lucru. Desi au condus cu 1-0 prin reusita din penalty a lui Ribery, germanii s-au vazut egalati in ultimele momente ale partidei, Zenit devenind astfel principala favorita pentru accederea in finala Cupei Uefa.

Soc in retur: Zenit-Bayern 4-0

Zenit a confirmat forma excelenta prin care trece, mai ales impotriva echipelor germane, si a recidivat inscriind nu mai putin de 4 goluri in poarta celor de la Bayern Munchen. Rispindu-si toate fortele in meciul de infarct cu Getafe, Bayern a fost nevoita sa scoata mingea de patru ori din plasa si sa cedeze locul in finala mai putin experimentatei Zenit Sankt Petersburg.

In cealalta semifinala s-au confruntat Fiorentina si Glasgow Rangers. Spectacolul pe care italienii, condusi din teren extraordinar de romanul Adrian Mutu, l-au oferit in dubla cu PSV, in special in Olanda, ii facea pe jucatorii Fiorentinei sa creada tot mai mult in visul castigarii trofeului. Dupa 0-0 in prima mansa de pe Ibrox Park, Glasgow si Fiorentina si-au jucat calificarea pe terenul italienilor, favoriti ai acestei duble manse.

Desi au beneficiat de ajutorul publicului, jucatorii Fiorentinei nu au reusit sa perforeze apararea bine pusa la punct a celor de la Glasgow si dupa 90 de minute scorul era identic cu cel inregistrat in Scotia, 0-0. Desi in minutul 110 un jucator de la Glasgow (Daniel Cousin) a fost eliminat, Fiorentina nu a reusit sa inscrie si meciul s-a decis la "loteria penaltyurilor". 4-2 pentru Glasgow, iar Adrian Mutu si compania raman acasa.

Dupa ce am rememorat ultimele meciuri ale celor doua finaliste de anul acesta al Cupei Uefa, nu ne ramanem decat sa asteptam infruntarea dintre Zenit Saknt Petersburg si Glasgow Rangers.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu