marți, 22 aprilie 2008

EDITORIAL / " Laca, ce-ai vrut sa faci ? "

Steaua a avut 48 de minute extraordinare. Posesie, ocazii de poarta si o atitudine de jucatori care-si doareau victoria mai presus decat orice. Lacatus i-a pus bine in teren, dar doar pana in minutul 48, atunci cand Goian a reusit sa deschida scorul.

Ce s-a intamplat Laca ?

Din momentul in care stelistii s-au vazut in avantaj, Lacatus a fost nevoit sa aleaga intre doua variante:

1. Sa forteze si golul 2.

2. Sa incerce sa pastreze avantajul de pe tabela si sa astepte Timisoara sa lase spatii liber odata cu iesirea la atac.

Lacatus n-a ales niciuna dintre variante. Steaua a incercat sa tina cat mai mult de balon, dar parca toate traseele din primele 48 de minute au fost sterse cu buretele, stelistii gresind copilareste in unele situatii. Desi se parea ca Steaua controleaza jocul nu era deloc asa. Nu avea ce controla, Steaua trebuia doar sa joace la fel ca in primele 48 de minute.

Dar asa cum fotbalul romanesc este caracterizat de expresia “Dai un gol si apoi stai la ciupeala”, stelistii au preferat sa inghete tabela, ca in era Zenga, si sa astepte ocaziile sau fazele fixe.

Timisoara a reusit sa egaleze pentru ca Uhrin a stiut cand sa riste si cum sa riste. L-a scos pe un Vrsic obosit, inlocuindu-l cu un Ganea hotarat sa nu plece fara puncte din Ghencea. Partea dreapta de aparare a stelistilor scartaie de cateva ori dupa ce Petre Marin a fost schimbat, iar locul in compartimentul defensiv de Banel Nicolita, cel care a dat cu piciorul unei ocazii imense in prima repriza, care, la fel ca si Lacatus in repriza secunda, n-a stiut ce sa faca vazandu-se fata in fata cu Pantilimon.

La cateva momente dupa golul egalizator, Lacatus a facut schimbarea la care nici cel mai infocat fan al lui Lovin nu se astepta. L-a scos de pe teren pe Mendoza, care nu a facut un joc reusit, dar putea oricand sa creeze pericol in fazele de unu contra unu, si l-a introdus pe Lovin, retragandu-l astfel pe Vali Badea in banda stanga, desi Steaua fusese egalata.

Desi presat de timp, Lacatus nu a ales nici de aceasta data mutarea potrivita. L-a introdus pe Dayro, care probabil urma la rand in schimburile cu Habibou, dar nu in locul unui jucator cu profil defensiv, ci in locul lui Plesan, omul cu golul la Steaua in ultimele intalniri.

Schimbarile gandite de antrenorul stelist nu numai ca nu au adus vreo modificare in jocul Stelei, dar nu au reusit sa aduca decat un singur sut pe poarta, al lui Dayro Moreno, si acela fara sa-l intrebuinteze prea tare pe portarul timisorean.

Laca, ce-ai vrut sa faci ?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu