sâmbătă, 9 februarie 2008

Cand te simti un blogger adevarat ?

Nu trebuie sa raspunzi daca nu stii, nu trebuie sa te apuci de bloggerit daca nu cunosti, dar te poti apuca de bloggerit daca ai vrea sa cunosti si sa ajungi cel mai bun. Sunt diferente. Micile mari diferenta, ca in orice alta meserie sau cum vreti voi s-o numiti.

Oare cand te simti cu adevarat un blogger implinit, sau un blogger adevarat ?

Atunci cand poate reusesti sa starnesti controverse, sa ii faci pe oameni sa te comenteze, sau atunci cand ai zeci de mii de unici pe zi ? Poate toate variantele de mai sus, sau poate niciuna. Ce te faci oare daca ai zecile de mii de unici, de care vorbeam mai sus, dar care stau doar 5 secunde la tine p[e blog ? Mai te simti reusit, sau mai te simti vizitat ? Nu mai bine ai doar 100 de vizitatori care stau si citesc cu adevarat ?

Poate veti spune ca din acele mii de unici, sunt cativa care intr-adevar citesc. Intr-adevar. Mereu exista exceptii care confirma o anumita regula.

Daca imi veti cere mie parerea, am sa va spun ca un blogger adevarat este acela care reuseste sa-si aduca si sa pastreze in jurul sau un anumit numar de persoane. Indiferent daca sunt 10-20...50-100..10.000 , important este faptul ca reusesti sa aduci pe cineva pe blogul tau, dar cel mai important lucru este acela de a-l face pe vizitator sa mai treaca pe la tine. Daca il aduci si nu il pastrezi, nu faci altceva decat sa te imbeti cu apa rece. Vei fi tare doar o zi, iar cealalta te vei chinui din nou sa aduci alte persoane.. si tot asa.

Este sfarsitul Sezonului 2 al rubricii "Portretul Fabricii" si nu ne vom eschiva in a spune lucrurilor pe nume. Fabrica de Zvonuri, de la revenirea ei si pana in prezent (3 saptamani), a reusit sa readuca pe blog 70 de persoane care ne viziteaza in fiecare zi. Am readus 70 de oameni din cele cateva sute care ne vizitau la inceputul nostru. Dar asa cum bine stiti, am avut un moment in care am lasat-o mai moale cu activitatea de aici, si ne-a costat. Dar acum am revenit si NU VOM MAI FACE PAUZE. Am revenit si vom incerca sa facem in jurul nostru o comunitate de "vizitatori de Fabrica", iar atunci cand vom reusi sa facem 200 de oameni care ne vor citi in fiecare zi, o sa va anuntam. Si nu pentru a ne lauda, ci pentru a VA MULTUMI !!!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Adevarat blogger te simti atunci cand reusesti sa scrii un articol bun in doar cateva minute, cand gasesti subiecte de discutat fara sa te gandesti prea mult sau prea departe si... cum ai spus tu, atunci cand reusesti sa atragi cititori, care sa iti ramana fideli. Si pentru ca economistul din mine simte nevoia sa isi spuna si el parerea... legatura dintre autorul unui articol si cititori poate fi caracterizata ca si relatia directa intre producator si consumator. Sau poate fi indirecta, daca identificam drept intermediar site-ul cu pricina, MySport-ul, de exemplu! :-" Hai ca am aberat destul! :))

Anonim spunea...

Articolele bune sunt uneori cele spontane, dar asta nu este o regula ! Un articol este foarte bun atunci cand te documentezi inainte sa-l scrii, cand il asezi. Bloggerul adevarat este bloggerul care te face sa te intorci la el, care te face sa-l citesti. La fel ca jurnalistii, la fel ca orice altceva care are tinta oamenii si ratingul.

Anonim spunea...

Conform principiului ca "Prima data si o singura data nu se pune" si aici ajungem la concluzia ca daca cineva nu revine intr-un loc unde a mai fost poate ca prima sa vizita a fost doar o coincidienta. Altfel sigur ca si vanzarea conteaza, in contextul de fata, numarul de vizitatori, dar sa nu uitam ca Smashing Pumpkins cand s-au retras din muzica au spus: "Nu putem continua sa facem muzica in conditiile in care Britney Spears este numarul 1 in industrie". E vorba si de etalon. Noroc.

Trimiteți un comentariu