A mers apoi la Tottenham, dar aventura în Anglia nu a durat decât câteva luni, deoarece Barcelona a făcut o ofertă de nerefuzat, iar „Baciul” a semnat cu catalanii în 1995. În ultimul sezon petrecut la Barca (1997), românul a cucerit Cupa Cupelor şi Cupa Spaniei.
A urmat perioada petrecută la Galatasaray, care a reprezentat şi vârful carierei lui Popescu din punct de vedere al trofeelor câştigate. Cupa UEFA şi Supercupa Europei în anul 2000, adunându-se aici şi cele trei titluri de campion al Turciei şi două cupe.
Finalul carierei a fost unul mai modest, din păcate, Gică evoluând pentru echipe ca Lecce, Dinamo şi Hannover, dar evoluţiile sale magistrale din centrul defensivei nu vor putea fi umbrite niciodată. A participat cu naţionala României la trei Campionate Mondiale (1990, 1994, 1998) şi la două Europene (1996 şi 2000). După închieirea carierei de jucător, Gică Popescu nu a abandonat sportul pentru care a oferit atâtea, devenind impresar, investind într-o şcoală de fotbal ce-i poartă numele şi candidând pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Din păcate, uşile ţării al cărei nume l-a purtat în lumea bună a fotbalului mondial nu s-au deschis la momentul respectiv, iar „Baciul” a fost învins la alegerile pentru conducerea Federaţiei.
A refuzat să intre în jocurile altora şi nu s-a mai implicat în activităţile propuse de cei care-l devansaseră. S-a implicat tot mai mult în afacerile proprii, investind în proiectele sportive pe care le consideră de viitor. Nu doreşte să mai participe la alegerile ce vor urma la Casa Fotbalului, dar lasă totuşi o portiţă deschisă. Aceeaşi pe care nu o închide nici în cazul revenirii la echipa ce l-a aruncat în fotbalul mare, Universitatea Craiova.
Acum, la 41 de ani, Gică Popescu se consideră mai tânăr decât o arată vârsta şi priveşte cu mândrie la tot ceea ce a realizat până în prezent: o carieră excepţională şi o familie minunată. La multi ani, „Baciule”!
sursă: ANTENA3/SPORT
1 comentarii:
La multi ani lui si amantei lui :))
Trimiteți un comentariu